Preț Bilet simplu: 70 lei
Ora: 8:30 pm
A-C Leonte & Alex Arcuș
Artist in Church este cel mai nou proiect al solistei A-C Leonte, un spectacol multimedia inedit cu muzica creată împreună cu saxofonistul Alex Arcuș în timpul unei rezidențe lor într-un sat transilvanean aflat la capăt de drum. Melanjul sonor obținut combină elemente organice desprinse din ambientul rural, cu adieri electronice inspirate și de acustica bisericii de secol XV în care cei doi au lucrat. Rezultatul final? O călătorie muzical-spirituală potențată de video proiecții și light design, care a avut deja 4 reprezentații de succes locații de patrimoniu.
Cei doi muzicieni se folosesc de diferite mijloace de expresie, sunete organice, vocale (solo, cor), instrumentale (vioară, saxofon, flaut, instrumente de suflat tradiționale, instrumente de percuție și instalație de wind chimes) cât și manipularea conținutului acustic folosind amplificarea și procesarea prin efecte electronice, tehnici de looping și claviaturi, având ca scop adițional lărgirea metodologiei și uneltelor de cercetare folosite în muzica contemporană românească. Muzica live creată de cei doi performeri este însotiță de light design, video mapping special concepute pentru a pune în valoare actul artistic și bisericile de patrimoniu/locațiile în care se desfășoară.
„Am contemplat destul de mult ideea că muzica este prezentă în toate evenimentele importante ale vieţii, fiind prezentă şi în toate ceremoniile religioase pe tot globul. De ce? Eu cred că datorită forţei unificatoare pe care o are, a vibraţiei care poate schimba instant starea de spirit a ascultătorului, a poziţiei pe care o are aflată la limita dintre material şi imaterial, iar muzica de cult urmăreşte în diversele culturi facilitarea unei stări de introspecţie, meditaţie şi prezență. Din păcate, această forță a muzicii este folosită de-a lungul vremii şi în sensul opus elevării. Nu vreau să se înţeleagă că militez pentru o muzică pură sau cine ştie ce idee utopică, dar se poate observa cu ochiul liber, fără să fii din domeniu, că există multe straturi, de la profunzime şi până la superficialitate, atât în ceea ce priveşte facilitatorul muzicii cât şi ascultătorul. Vorbind de sacru, da, îmi doresc să pot să inspir oamenii spre trezie, spre a trăi frumos şi conştient, a ierta şi a iubi. Proiectul Artist in Church tocmai asta afirmă, cum filtrează artistul contemporan spiritualitatea.” (A-C Leonte)

 

PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

GREAT THINGS COME TO THOSE WHO SIGN UP