Avem convingerea că muzica prezentului nu trăiește decât prin inovație, iar singura condiție este starea de libertate.
De la jazz la electro – acoustic, vino să asculți muzica lor, cu un sound ce dezvăluie ideea de transcendență și relaționare, mergând paralel cu o superbă coerență lăuntrică.
A-C alături de colaboratorii ei constanți, Tavi Scurtu (tobe), Albert Tajti (clape, bass synth) și Alex Arcuș (saxofon, flaut, bass synth) prezintă publicului un set înrădăcinat în convenția jazzistică, dar care este ancorat într-un sound contemporan în care orice regulă și categorisire se disipă, pentru că muzica prezentului nu trăiește decât prin inovație și are ca singură condiție starea de libertate. Dincolo de melanjul dens în care se contopesc fără urmă de sudură explorările infinitului electronic și respirația organico-acustică, muzica dezvăluie atât în conștiința muzicienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială.
ANA-CRISTINA LEONTE este una din cele mai creative cântărețe, compozitoare, și conducătoare de formație din noua generație a muzicii românești. A organizat și a luat parte la numeroase concerte, proiecte și initiative culturale, colaborând cu numeroşi artişti ai scenei de jazz româneşti și internaţionale, ai scenei muzicale underground, sau cu artiști care activează în domenii precum dansul contemporan, teatru și film artistic. Dintre aceste colaborări îi amintim pe muzicienii Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu, Alexandru Arcuș, Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Raynald Colom, Maurice de Martin, George Dumitriu, Juhasz Gabor, Rohan Dasgupta, Daniele di Pentima, Cristian Soleanu, Mihai Iordache, Alex Munte, Sorin Romanescu, Paolo Profeti, Ciprian Pop, Sebastian Burneci, Razvan Suma, pe performerii Cosmin Manolescu, Denis Bolborea, Andreea Belu, Anamaria Guguian, Alina Ușurelu, pe regizorii de teatru Nona Ciobanu și Matei Grunberg, regizorii de film Nae Caramfil, Gabriel Durlan si Germain Kanda si artistul vizual Andrei Cozlac. Ana-Cristina a lansat 3 albume de autor care marchează evoluția sa ca artist. Lansat în 2016 „Secret Lover” este primul album de autor (muzică proprie) al unei cantărețe de jazz din România. „Angel minus Wings” (2016) este albumul cu care solista evadează din paradigma jazzistică explorând cu profunzime și creativitate zona muzicii electronice. În albumul „Dream House” (2019) se contopesc cele două direcții și explorările sale de până acum, evocând într-un mod modern esența jazzistică, care este cu multă ingeniozitate și rafinament scufundată într-un sound de live electronic, cu împletiri și dezvoltări organice.
ALEX ARCUȘ este saxofonist, flautist, compozitor, lider de proiect, producător și fondator al casei de discuri Arc Records, Alex Arcuș este unul dintre cei mai apreciați muzicieni din noua generație. Născut la Cricova, își face studiile la Liceul Internațional de Muzică „C. Porumbescu”, urmând mai apoi facultatea de Jazz la Conservatorul din Chișinău. Relația sa aproape simbiotică cu instrumentul este îmbogățită și modelată de-a lungul timpului, având ca piloni de sprijin muzica clasică, folclorul și jazzului. Din 2008 pana în 2014 întreprinde o importantă activitate concertistică, fiind membru al proiectului de ethnojazz Trigon, experiență prin care explorează cu succes arta intercalarii tradiției folclorice și a jazz-ului contemporan. În paralel, dezvoltarea sa artistică este intensificată de participarea în proiecte și workshopuri internaționale precum: “Port of Cultures”, “Moldova Calls quartet and Moldova Calls octet”, “Roots Revival Maramureș”, “EU Jazz Residency” Sibiu Jazz Festival 2015, “Nick Bartsch Summer Workshop”, “Sha’s Feckel” (2018), “Mozaic” European Project (2019-2020). În 2014 se stabilește la București, unde cantă atât ca lider de formație cât și ca sideman în proiecte precum: BJO (Bucharest Jazz Orchestra), HBO, A-C Leonte, ARCUS TRIO, KRiSPER, Teodora Enache (Profetul), The Jam Community, Paolo Profeti European Collective. Lucrările sale, cât și contribuția muzicală adusă în diverse proiecte de-a lungul timpului, sunt consemnate prin mai multe apariții discografice: A-C Leonte – “Dream House” (2019), Alex Calancea Band – “Basul Capricios” (2018), Krisper – “Landing on the Comet” (2018), Arcus Trio – “Allotropy” (2016), Alex Calancea band – “The road to Home” (2012), Trigon – “Opt’i’mistic” (2011).
TAVI SCURTU, cu o carieră de peste 23 de ani ca baterist, programator, mixing engineer și producător, Tavi Scurtu a fost implicat în nenumărate proiecte muzicale, ceea ce l-a adus atât pe scene de club, cât și pe cele ale numeroase ediții ale unor festivaluri de jazz, rock, hip hop și muzică electronică din țară. Tavi Scurtu este unul dintre cei mai reprezentativi percuţionişti si producători ai momentului în România. Interpretarea sa se remarcă prin gust, rafinament şi o stăpânire perfectă a tehnicii instrumentale.
ALBERT TAJTI este compozitor și pianist de jazz, Albert Tajti a absolvit în 2009 ACADEMIA DE MUZICĂ “GHEORGHE DIMA” CLUJ, la secția compoziție. El se află pe scenele festivalurilor de jazz românești (Gărâna Jazz Festival, Jazz TM, Bucharest Jazz Festival, Jazz in the Park, Brasov Jazz & Blues, Zilele Jazzului la Budapesta, etc) și ale evenimentelor culturale din ultimii 10 ani, lucrând alături de unii dintre cei mai mari muzicieni și interpreți: Cristian Soleanu, Ana-Cristina Leonte, Alexandru, Arcuș, Tavi Scurtu, Luiza Zan, Nicolas Simion, Nadia Trohin, Borislav Petrov, Alessandro Rosi, Sorin Romanescu, Michael Acker, etc. Interesul său pentru muzica nouă l-au condus spre a explora o gamă largă de genuri muzicale în colaborările sale: funk, afrobeat, electro și hip hop. Din 2017 se alătură anual Academiei de vară Icon Arts, fiind unul dintre profesorii secției de Jazz.