Ora: 8:00 pm

Aksel Kolstad. O zi ca nici o altă zi

TO THE MOON & BACH

Solo concertul cu sonate de Bach, Brahms, Chopin, Șostakovici, Liszt, Strauss, Grieg, Gershwin sau compoziții originale este agrementat cu momente de stand-up comedy (în câteva din limbile de circulație internațională pe care Aksel Kolstad le stăpânește) și invitați surpriză.

Cel care la 2 ani voia să ia o rachetă spre lună și de curând i-a scris lui Richard Branson, asigurându-l că se antrenează pentru a fi primul muzician care concertează în spațiul intergalactic, va explora scena Teatrului Godot.

Cum niciodată nu se știe de unde și cum își face apariția muzicianul îmbrăcat în costume fistichii și încălțat cu adidași sau când se decide să își întrerupă concertul pentru a da o minge la plasa de baschet sau a dansa cu cineva din sală, se poate spune că participarea la orice eveniment marca AKSEL KOLSTAD este o aventură în sine.


Aksel este un rebel clasic. El vrea să facă revoluție culturală, acceptând pe toată lumea la happeningurile sale artistice și neexcluzând nimic din ce se poate transforma în ingredient artistic. Este considerat în egală măsură actor și muzician.

Este poate cel mai ”maleabil” muzician și o spune chiar el: „Poate că nu sunt cel mai bun pianist din lume, dar sigur sunt cel mai disponibil pianist clasic”. 

În afară de norvegiană, vorbește fluent franceza, engleza, turca, germana, Italiana și este mereu încântat să descopere locuri și oameni.

Aksel Kolstad a performat cu cele mai renumite orchestre de cameră la mari festivaluri din Norvegia, Estonia, Rusia, China, Portugalia, Belgia și a debutat la Carnegie Hall în Octombrie 2010 cu un spectacol ”sold out” și ovații prelungite ale publicului în picioare.

Studiind compoziția cu Wolfgang Plagge, de la vârsta de 17 ani și-a prezentat lucrările pentru pian solo în multe țări ale lumii. A dirijat mai multe orchestre care i-au interpretat compozițiile și din 2009 a înființat propriul atelier de muzică în Oslo mai întâi, apoi și în New York  –  „Café de Concert” unde tot mai multe lume vine săptămânal să descopere noutățile propuse de exuberantul muzician.

Presa americană l-a numit ”Noul Victor Borge”, cea suedeză ”Franz Liszt al vremurilor noastre”, cea daneză ”Un pionier classic” și ”cel mai bun interpret al lui Gershwin”, dar poate cea mai nimerită etichetă este cea de ”Quentin Tarantino al muzicii clasice”.

PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

ABONARE NEWSLETTER

În fiecare săptămână primeşti pe email informații despre evenimentele Godot.