Preț Bilet simplu: 80 lei
Ora: 7:00 pm

Ioana Siia – voce

Florin Siia – bass/babybass

Iosua Galev – pian

Alexandru Cismaru – chitară

Ovidiu Cristian (Chico) – tobe

Cunoscut și sub numele de “the Brazilian music that seduced the world”, stilul Bossa Nova are marele merit de a transpune auditoriul într-o atmosferă unică și emoționantă și de a aduce oamenii împreună prin muzică. Breeze a fost fondată în anul 2011 de către Florin Siia și Ioana Siia, din dorința de a explora ritmicitatea muzicii braziliene, jovialitatea stilului samba și sunetele delicate ale bossa novei. S-au alăturat ulterior diverși instrumentiști profesioniști, generând automat o colaborare fructuoasă a acestor muzicieni cu peste 15 ani de experiență. Concertele devin adevarate opere de artă datorită pasiunii si chimiei dintre ei. Proiectul a fost elaborat, după principii internaționale și ani de studiu, atât in țară cât și în străinătate (Cuba și SUA). Cu câteva sute de concerte la activ, un canal de Youtube cu peste 4 milioane de vizualizări și fani din toată lumea, Breeze are intenția de a împărtăși bucuria și dragostea prin muzică, hipnotizând publicul prin naturalețe (caracteristica principală a stilului muzical apărut în Brazilia în anii 60: Bossa Nova).


Ioana SIIA: Emoția și viața îți dau cea mai bună inspirație pentru muzică și vers! Sperăm să împărtășim cu cât mai mulți oameni bucuria noastră muzicală. Este pur și simplu trăire, simțire, bucurie.

Ioana s-a întâlnit cu muzica dinainte de a ști a scrie și de atunci, nu există zi fără cântec. A cântat nouă ani în Corala Fantasia și a participat la numeroase festivaluri și concursuri locale și internaționale, unde a avut de câștigat. De-a lungul timpului a cântat de la folk, salsa, flamenco până la funk, pop și, într-un final, s-a îndrăgostit iremediabil de bossa nova. Acest stil muzical îl cânta din 2011, ca lead singer al trupei Breeze. In 2014 începe să lucreze la propriile compoziții, o parte din ele devenind primul album Jazú – New Me, Unlocking Mysteries.

Florin SIIACeea ce cântăm asta trăim și ceea ce trăim asta cântăm, aceasta e sintagma noastră. E vorba de bucurie!

Florin a absolvit Academia de Arte George Enescu, secția percuție, deși chitara bass a continuat să rămână dragostea sa de-o viață. În 1995 are șansa de a merge în SUA pentru a înregistra un album, șansă care îi oferă experiențe muzicale deosebite în cluburile new yorkeze în care cânta. Ulterior, activează în proiecte cu iz mai degrabă sud-american. Astfel, în 2000, Florin începe să cânte reggae cu El Negro, din 2003 cântă salsa alături de Mandinga, în 2006 ajunge în Cuba, unde studiază contrabasul și aprofundeaza diverse stiluri de muzică cubaneză: salsa, son și timba. Anul 2011 și Breeze marchează trecerea la bossa nova, ceea ce pentru Florin reprezintă încă un nivel muzical câștigat.

Iosua Galev a absolvit pianul la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București și apoi și-a continuat studiile în dirijatul de orchestră absolvind Universitatea Națională de Muzică ciclurile de licență și masterat. În cadrul masterului a beneficiat de o bursă Erasmus la Conservatorul Superior de Muzică din Vigo, Spania, unde a susținut o serie de concerte în calitate de dirijor la pupitrul orchestrei conservatorului. În calitate de pianist a colaborat cu trupe și artiști de pop, rock, soul și gospel precum Lucia, Groovy Bastards, By Faith, the Roots Revival.

Alexandru Cismaru are la activ 12 ani de școală absolviți la Liceul de artă „George Georgescu” din Tulcea, secția chitară clasică, dar și 4 ani ai Universității Naționale de muzică din București la secția compoziție/jazz. Este angrenat în mai multe proeicte muzicale, cele mai multe învârtindu-se în zona funk, blues, pop, rock. Bossa-Nova reprezintă o „provocare”, o lume relativ nouă, pe care o explorează cu drag.

Absolvent al Academiei de muzică, Ovidiu Cristian (Chico) a activat și colaborat in ultimii 20 de ani cu multe orchestre clasice, big-band-uri si trupe de jazz, pop-rock, blues, folk, country, bossa-nova, neo-soul si funk din Romania, dintre care putem aminti câteva: Big-bang Gaio, Bucharest Jazz Orchestra, Adrian Nour, Robert Patai, Mihai Iordache, Catalin Milea, Byron si Altorchestra. In prezent activează în câteva proiecte noi, inclusiv Jazú si Breeze.

PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

ABONARE NEWSLETTER

În fiecare săptămână primeşti pe email informații despre evenimentele Godot.