Preț Bilet simplu: 50 lei
Ora: 8:30 am

Bucharest Short Film Festival 2021 – are loc în perioada 17 – 23 septembrie la Teatrul Godot (Palatul Bradgadiru) ṣi Cienmateca Efoire.

7 zile de festival de film, cu scurtmetraje excepționale, premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume! #BSFF2021

Program:

17 septembrie – Teatrul Godot (Palatul Bragadiru)
18 – 22 septembrie – Cinemateca Eforie
23 septembrie – Teatrul Godot (Palatul Bragadiru)
Cea de-a 5-a ediție BSFF va avea loc în perioada 17 – 23 septembrie, la Teatrul Godot (Palatul Bragadiru) și Cinemateca Eforie.
Ca de fiecare dată, competiția cuprinde scurtmetraje selectate și premiate în festivaluri de renume – Academy Awards, Annecy, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Locarno, Sundance, Tribeca, Toronto, precum și altele.
Juriul BSFF 2021 este format din:
** Christos Stergioglou, actor și producător, Președintele Juriului BSFF https://www.imdb.com/name/nm1176651/
** Sorin Baican [editor de film, producător audio-vizual http://www.studioset.tv/]
** Octavian Chiriac [animator 2D & 3D, http://www.fatfoxanimation.com]
** Daniel Șerbănică [director de imagine https://vimeo.com/user1604311]
** Ștefan Crișan [producător muzical și editor de sunet]
** Bogdan Filip [director de imagine și fotograf]
** Radu Munteanu, producător și regizor de film, inițiatorul & directorul executiv și artistic al festivalului BSFF.
Invitat special anul acesta este Președintele Juriului BSFF 2021 – Christos Stergioglou – actor cu peste 40 de ani experiență în teatru și cinema, cunoscut pentru rolurile interpretate în filme precum:
– DOGTOOTH, regizat de Yorgos Lanthimos, film nominalizat la Premiile Oscar – Academy Awards 2011 și premiat cu distincția ‘Un Certain Regard’ la festivalul de la Cannes 2009
– THE ETERNAL RETURN OF ANTONIS PARASCKEVAS, regizat de Elina Psikou, film premiat la festivalul de la Salonic, în anul 2013, unde Christos Stergioglou a obținut distincția “Cel mai bun actor”
7 seri de festival de film cu scurtmetraje provenind din 22 de țări, selectate dintre cele peste 1.200 de filme înscrise în competiția ediției a 5-a BSFF: Argentina, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, SUA, Ungaria.
În ultima seară BSFF 2021 vor fi proiectate o parte dintre filmele premiate.
Dintre titlurile ediției a 5-a:
– NIMIC, regizat de Yorgos Lanthimos (în afara competiției)
– SKIN, regizat de Guy Nattiv – Premiul Oscar pentru cel mai bun film scurtmetraj – Academy Awards 2019
– SO WHAT IF THE GOATS DIE, regizat de Sofia Alaoui – Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj – Sundance 2020
– THE LETTER ROOM, regizat de Elvira Lind – Finalist la Premiile Oscar în categoria film de scurtmetraj – Academy Awards 2021
– DAUGHTER, regizat de Daria Kashcheeva – Nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație – Academy Awards 2020, Marele Premiu – Anima Brussels Animation Film Festival 2020, Premiul juriului pentru cel mai bun scurtmetraj de animație – Sundance 2020, Premiul Oscar pentru cel mai bun film studențesc – Student Academy Awards 2019
– GENIUS LOCI, regizat de Adrien Merigeau – Finalist la Premiile Oscar în categoria scurtmetraj animație – Academy Awards 2021
– DOG EAT DOG, regizat de Rikke Gregersen – Medalia de argint la Premiile Oscar în categoria film studențesc – Student Academy Awards 2021
Mai multe informații despre festival, membrii juriului, program și despre filmele selecționate în cea de-a cincea ediție BSFF, găsiți pe site-ul nostru, www.bucharestshort.ro.
Filmele sunt subtitrate în română & engleză.
Biletele pentru BSFF 2021 vor fi disponibile în avans şi pe toată durata festivalului pe www.eventbook.ro, în punctele partenere Eventbook.ro, iar în timpul evenimentului și în locațiile – Teatrul Godot și Cinemateca Eforie, cu o oră înaintea începerii proiecțiilor.
Evenimentul se va desfăşura în conformitate cu reglementările împotriva răspândirii COVID-19.
Identitate grafică creată de Diana Grigore – https://daiagrigore.com/
––––––––––––––––––––––-
BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL [BSFF] [www.bucharestshort.ro] este un eveniment anual gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă. Independentă.
INDEPENDENT, acesta este cuvântul cheie pentru BSFF. Festivalul este fondat și organizat de către profesioniști independenți din domeniul filmului și se concentrează asupra artiștilor independenți din cinema, din întreaga lume. BSFF reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri din România, având ca scop recunoașterea, prezentarea și răspândirea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante noi scurtmetraje internaționale.


Bilete(Pentrul Teatrul Godot):

ABONAMENT 2 ZILE – 50 RON

BILET 17 SEPTEMBRIE – 30 RON

BILET 23 SEPTEMBRIE – 30 RON

PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

GREAT THINGS COME TO THOSE WHO SIGN UP