Preț Bilet simplu: 70 lei
Ora: 8:30 pm
DJ VASILE feat. Bucharest Jazz Orchestra
Balcan beats and Loud horns
Balkan Jazz Summer Sessions este o serie de concerte organizată în weekendul 5 – 7 august la Palatul Bragadiru din București.
Scopul sesiunilor este acela de a invita muzicieni din spațiul balcanic și de a le oferii contextul favorabil prezentării proiectelor personale dar și de a implica admiratorii evenimentelor muzicale de top în procesul creativ, totul desfasurandu-se într-o atmosfera relaxată și elegantă de vară.
Artiștii sunt invitați sa colaboreze în formule inedite precum DJ Vasile alături de o parte din suflatorii Bucharest Jazz Orchestra, Asymmetronica condusă de unul dintre cei mai importanți bateristi din Bulgaria – Borislav Petrov si avandu-l ca invitat pe trompetistul Sebastian Burneci, sau Frații Cazanoi care vor concerta împreuna cu DJ Costas Ivanov. Seara de duminică se va termina cu recitalul bine cunoscutei formații din Serbia – Amaro Del.
Aceste colaborari sunt unice si prezentate publicului in premiera si exclusivitate urmarind combinatia perfecta între un eveniment cultural, cu muzica live de calitate și probabil cea mai buna alternativa de a petrece unul din weekendurile vacantei de vară în Bucuresti.

„Singura legătură dintre cel ce am fost şi cel ce sunt e muzica per se” (DJ Vasile)

Lucian Stan aka DJ Vasile este un veteran al muzicii electronice românești, în special datorită primelor emisiuni radio care au inclus promovarea muzicii electronice și alternative, la începutul anilor ’90.
Ploieşteanul Lucian Stan este unul dintre cei mai populari dj autohtoni ai prezentului. A debutat ca realizator radio, în ianuarie 1990, fiind redactorul primei emisiuni ce promova muzica alternativă, la Radio România Tineret, numită „19 Pentru Totdeaună”. Aceasta era realizată alături de Gabi Andrieş „Pipai” şi cu sprijinul lui Titus Andrei. Atunci a fost momentul când şi-a dobândit pseudonimul DJ Vasile. Lucian şi Pipai au plecat după un timp de la postul naţional şi au continuat colaborarea cu acelaşi profil muzical începand cu anul 1991, la Radio Nova 22, primul dintre posturilel private româneşti.
Tot aproximativ în această perioadă, 1992, Lucian Stan pune bazele proiectului Matze, alături de Cristian Stanciu, cel care îi era coleg la Nova 22, loc în care aceştia au lucrat la primele piese. Stilul abordat de acest duo se integra în sfera muzicii industriale. Vasile se desprinde însă în 1993 de vechiul său colaborator şi prieten, rămânând sub acest pseudonim doar Cri, pe care acesta şi-l pastrează şi în prezent. Rămân însă buni prieteni şi colaboratori în alte priecte. Dintre acestea, tot în cadrul radioului, amintesc emisiunea „Zona Liberă”, una dintre singurele emisiuni veritabile de muzică underground şi electronică rămasă în FM-ul românesc.
Despre muzica electronică se poate vorbi în orientarea sa artistică abia din anul 1993, când începe să mixeze techno şi drum and bass prin cluburi precum Studio Martin (Assos Music, Raveolution), Club A sau Web Club (Undergroove, Laborator cu DJ Sleek). Acestea au fost locurile în care s-a implicat mult în promovarea acestui stil, Martin fiind locul în care a scris istorie. Este unul dintre pionierii dnb-ului în România, alături de Future Groove, Seba 1394, DJ Snow şi Rancha.
În anul 1995 colaborează pentru scurt timp cu una dintre cele mai vechi şi respectate trupe romaneşti de muzică electronică ale momentului, Şuie Paparude, cu care lansează primul lor album, intitulat „Şuie Paparude” (Vivo).
Mai multe info despre artist aici


PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

ABONARE NEWSLETTER

În fiecare săptămână primeşti pe email informații despre evenimentele Godot.