Preț Bilet simplu: 100 lei
Ora: 7:00 pm
Duo Stoica – Kamerata Stradivarius Orkest
„It is not a regular duo, they sound like one instrument. The audience in Concertgebouw, Amsterdam were breathing in perfect harmony with Beethoven’s music  listening to Razvan & Andreea giving justice to this wonderful masterpiece that is the 7th Sonata” (Classical Music Journal 2018 Amsterdam)

Începand cu anul 2010, Orchestra Kamerata Stradivarius a luat ființă din dorința violonistului de a aduce pe aceeași scenă sunetul secolului al XVII-lea prin cele mai celebre, apreciate și valoroase viori ale lumii. Răzvan Stoica și-a propus să aducă laolaltă instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius, dar în același timp să mențină o formulă formată din instrumentiști tineri, deschiși către noul impus de dezvoltarea tehnologică a secolului al XXI-lea.

Razvan Stoica este unul dintre cei mai apreciati tineri violonisti ai timpului nostru. A evoluat ca solist alături de dirijori și orchestre de renume mondial. Cele mai recente colaborari ale sale includ concerte cu Filarmonica Südwestdeutsche Germania, Filarmonica Slovenă, Filarmonica Olandeză, Orchestra Simfonică Sanremo, Orchestra Radio Slovenă, Orchestra Nationala Radio, Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, precum și Orchestra Academiei Beethoven, Filarmonica Essen și Orchestra Simfonică Trondheim.

„… o stea a violonisticii europene s-a născut și se numește Răzvan Stoica” (Los Angeles Times) 2017

Câștigător al premiului NEW TALENT Bratislava și al titlului Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani în anul 2013, cunoscut pentru „virtuozitatea, pasiunea și superba sa interpretare”, violonistul Răzvan Stoica și-a construit deja bazele unei cariere impresionante. Interpretările sale carismatice au captat atenția presei și a publicului deopotrivă.

Răzvan a obținut peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase, printre care Concursul Perosi, competițiile olimpice pentru vioară din România sau Concursul pentru duo-uri de la Bolzano. Ulterior câștigării, în anul 2009, a Marelui Premiu al concursului „Strad Prize” ( Salzburg, Austria), lui Răzvan i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius 1729.

În acest moment Răzvan evoluează atât ca solist alături de orchestre din Europa cât și în recitalurile camerale alaturi de pianist Andreea Stoica (DUO Stoica)

Andreea Stoica, semnatară a „Celui mai bun CD pentru lucrări pianistice”, considerată de mulți copil-minune, a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Filarmonică, interpretând concertele de Mozart.

Cariera muzicală a Andreei Stoica începe la vârsta de cinci ani, atunci când tatăl i-a dat primele lecții de pian. Talentul tinerei a fost evident încă din primii ani, iar la vârsta de șase ani a început cursurile de specialitate la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. În toți acești ani, Andreea Stoica a participat la cursuri de măiestrie în Italia, Germania, Korea sau Olanda cu pianiști de prestigiu precum Maurizio Pollini, Constantin Ionescu Vovu, Paul Badura-Soka, Anatol Ugorski sau Andre Previn.

„Andreea Stoica a fost magnifică! Emoționant dar puternic, caracterizat de generozitate, sunetul transmis a făcut publicul să vibreze de la primul acord până la finalul bisului” (Luister Magazine, NL)

Laureată a mai multor concursuri internaționale, forța înnăscută, tehnica impecabilă și virtuozitatea alăturate unei profunzimi emoționale lirice i-au asigurat Andreei recunoașterea artistică. A urmat o activitate artistică intensă de-a lungul Europei, atât în recitaluri cât și alături de orchestre.

Începând din 2014, Andreea Stoica este solistă permanentă a orchestrei de cameră Kamerata Stradivarius (Olanda), turneele europene ale acestora fiind alcătuite dintr-un program divers, ce îmbină cele mai apreciate lucrări clasice bijuteriilor compozitorilor moderni.

In 2019 Andreea concerteaza ca solista in festivalurile „Panteleria classica“ Italia, „Rajaton Tayde“ Finlanda, „Opera Classica“ Plovdiv si „Stradivarius Music Nights by the Castle“ Deva

 

PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

GREAT THINGS COME TO THOSE WHO SIGN UP