Preț Bilet simplu: 80 lei
Ora: 8:30 pm
Seară autentică de Tango
Cunoscuta solistă argentiniană, Analia Selis (voce) și renumitul pianist argentinian stabilit in România, Mariano Castro (pian), aduc la Teatrul Godot o seară de tango autentic alături de doi invitați veniți direct din Argentina. Muzicieni de tango, apreciați și renumiți în lumea tangoului argentinian: pianistul Julian Caeiro și bandoneonistul Nicolas Velazques.
Julian Caeiro si Nicolas Velazques ajung în Europa pentru o serie de concerte, printre care și alături de Analia Selis și Mariano Castro în Elveția, Germania și Cehia. Alături de ei va fi si Anastasia Suru, solista trupei Tangotic.
„…am profitat de prezența lor în Europa să-i aduc un pic și în România. Va fi o seara autentică de tango, deoarece toți patru suntem argentinieni și muzicieni de Tango. Aducem la Godot o seară argentiniană tradițională si Piazzolla, cu o scena 100% argentiniana…” (Analia Selis)
Analia Selis – Voce
Născuta in Tucumán, Argentina. S-a stabilit în România în 2003. Între 2005 și 2014 a repurtat multe succese în cariera sa de cântăreață de pop latino-american, devenind foarte cunoscută în România, unde a interpretat pe cele mai prestigioase scene și a fost invitata celor mai importante posturi de televiziune și de radio.
În 2014 a început să cânte tango, de atunci și până în prezent a colaborat cu toate orchestrele din România și cu orchestre din Elveția, Cehia, Lituania, Argentina. A fost invitată să cânte alături de diferite ansambluri: Kamerata Kronstadt, Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet ș.a, precum și în cadrul unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internațional “George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveția), Festivalul și Concursul Internațional de Violoncel de la Klaipėda (Lituania) ș.a.  În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.

Seară autentică de Tango - Analia Selis

Mariano Castro – Pian
Născut la Buenos Aires. S-a stabilit în România în 2013. Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator. Are activ peste 40 de turnee internaționale în Statele Unite, Canada, Brazilia, Ecuador, Italia, Elveţia, Germania, Romania, Franţa, Rusia, Portugalia, Polonia, Spania, Danemarca, Bulgaria, Olanda, Suedia, Cehia şi Lituania. Împreună cu trupa Narcotango a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. Congresul din Buenos Aires îl declara în 2014 Personalitate marcantă a Culturii din Buenos Aires pentru întreaga sa traiectoria artistică şi datorită aportului artistic adus în promovarea culturii argentiniene. Se prezinta in ultimele ani ca pianist si orchestrator alături de diferite orchestre filarmonice din Romania si Europa.

Seară autentică de Tango - Analia Selis

Nicolas Velazques – Bandoneon
Născut la Buenos Aires. La 11 ani a avut prima prezentare cu bandoneonul la Centro Cultural Borges , cu spectacolul tatălui sau „Costumbres de mi tierra”, apoi a intrat în orchestra școlii de muzică „Carlos de la Penna” unde a participat cântând la bandoneon și la flaut. În 2010, a avut onoarea să fie invitat de cântărețul Carlos Morel, la programul lui Silvio Soldan, să cânte în cunoscuta emisiune unde erau invitați cei mai renumiți muzicieni de tango din Argentina. Cunoscut si apreciat în lumea tangoului argentinian, de atunci și până în prezent Nicolas Velazques a cântat cu cele mai importante orchestre și muzicieni de tango din Argentina.

Seară autentică de Tango - Analia Selis

Julian Caeiro – Pian
Născut la Buenos Aires. A studiat la Conservator Școala Națională de Muzică „Carlos López Buchardo” (UNA), la Școala de MuzicăPopular din Avellaneda (EMPA) și Universitatea Națională din Lanús (UNLa.). A studiat pian cu profesorul Hernán Fassa și cu Maestra Lali Escobar și compoziție cu maestrul Santiago Santero.A făcut turnee cu diverse companii de Tango in Germania, Elveția, Franța, SUA, Japonia, Brazilia, China, Chile, Uruguay si a susținut spectacole pentru diferite companii de croazieră (Costa croaziere, Pullmantur, Iberó). A cântat ca pianist și aranjator cu orchestrele simfonice din Avellaneda, Orchestra de cameră din Lanús, „Orchestra Sinfonică Harbim” (China) și Orchestra de Cameră a „Sala Radio Nacional” din București (România). În 2021, la Centrul Cultural Kirchner a susținut cadrul sărbătorilor de centenarul lui Astor Piazzolla cu aranjamentele pentru patru piane din cele patru anotimpurile lui Piazzolla. În prezent este director muzical al Grupului „Elegante Sport”. Cunoscut si apreciat in lumea tangoului argentinian, de atunci si pana in prezent Julian Caeiro a cântat cu cele mai importante orchestre si muzicieni de tango din Argentina.
Seară autentică de Tango - Analia Selis
PARTENERI
Your message has been sent. Thank you!
Error.

ABONARE NEWSLETTER

În fiecare săptămână primeşti pe email informații despre evenimentele Godot.